Swing

Swing

6-taktBoogie-Woogie

Swing HiglightsHøsten 2023 tar vi et skritt tilbake med tanke på swing tilbudet for voksne. Vi har hatt stort og bredt tilbud i halvannet år, men opplever dessverre for lite respons med tanke på antall deltakere. Interesserte swingdansere ta gjerne kontakt på post@happydance.no med hva slags tilbud som ønskes.Vi satser på å sette opp noen treningskvelder og eventuelt noen helgekurs i løpet av sesongen. Info kommer plutselig her, eller på vår facebookside.


TreningskvelderHva er vel bedre enn å bare møtes for å øve og danse på de trinnene du har lyst til? Det vil være en eller flere swinginstruktører til stede og spille swingmusikk. Åpent for alle.


Ingen påmelding nødvendig, men legg merke til at ytterdørene på kulturhuset kan være låst utenom oppsatte start tider på arrangementene.


Tid: kl 19-21 i Perstuen, Gjerdrum kulturhus

Datoer for vår 2024 kommer.


Swing Grunnkurs
Dette er det riktige swing-kurset for deg som aldri har danset før. Her leder vi deg helt fra start i det som skaptes på 50-tallet av fart og moro.


Boogie-Woogie 1 (grunnkurs)

  Swingform med mer bevegelse og tempo i trinnene. Det er et grunnkurs og vi tar selvsagt alt helt fra start.
Swing HiglightsDanser du en av formene for 6-takt swing (Swing, Boogie-Woogie, Lindy-Hop eller Rock'n'Roll)? Har du hatt lyst til å få de tipsene som gir dansen din "wow-faktor".  På dette kurset ser vi på hvert par individuelt og kommer med tips. Vi skal også undervise noe av det som gjør at dansen rett og slett synes på gulvet. Ja, vi må nok i den sammenhengen også se på noen små enkle luftige variasjoner, som mange mener hører med til en dans oppfunnet på 40/50-tallet. 

Vi har selv vært i denne verden hvor det var viktig hvordan dansingen faktisk ble oppfattet. Noen ganger var det viktig å imponere dommere og noen ganger bare publikum. Derfor synes vi det er veldig gøy å gå konkret til verks på hva som gjør at dansen også oppleves bra for de som ser på.


Vi setter ingen spesielle krav til ferdighetsnivå, men det blir enklest for deg og oss om du har grunntrinn i en av swingstilartene noenlunde i ryggmargen. Har du det, skal dette kurset gå helt fint.  


West Coast Swing


West Coast Swing (WCS) er en swingrelatert dans som virkelig har fått en ny renessanse de siste årene. Den kommer fra California, USA og kan danses til veldig variert musikk og tempo. I dette kurset tar vi WCS helt fra begynnelsen og ingen forkunnskaper i dans er nødvendig.
Boogie-Woogie 2 (litt øvet)Dette er en påbygging av Boogie-Woogie grunnkurs. Her går vi inn på mer variasjoner, men også i dybden på samspillet paret i mellom, for det må man i Boogie-Woogie :)
Kjære Danseinterresert

Aller først må vi i HappyDance takke for at du er nysgjerrig på hva klubben har å tilby. At du også leser dette håper vi tyder på at du kanskje er kommet litt nærme en påmelding på dansekurs?  Vi har ofte fundert over hva som gjør pardansen så morsom. Er det å bevege seg til musikken? Er det mestringsfølelsen? Det å få til noe sammen med en partner? Er det den sosiale biten? Eller er det bare endorfinene i treningen som er drivkraften? Det er nok litt av alt og det varierer fra person til person hva som er viktigst. Det er lett å tenke at folk kommer på kurs bare for å lære å stokke bena etter musikken, men for mange er det minst like viktig å ha det gøy og få en pause fra den hektiske hverdagen. 

Pardans er unik siden den ofte har en hyggelig sosial ramme knyttet til seg. Derfor har mange et ønske om å kunne ta skrittet ut på dansegulvet i visshet om at trinnene er på plass. Vi skal selvsagt lære deg dansen, men vi skal også lære oss hvem du er og hvorfor du er på kurset. Bare da kan vi formidle dansen og gleden den gir - som gjør at du, som oss, aldri klarer å slutte å danse.

Det kan være mange spørsmål som melder seg når dansekurs som disse skal vurderes og ikke minst velges. Derfor vil vi veldig gjerne ha kontakt med deg for å hjelpe deg frem til du faktisk står klar på Gjerdrum Kulturhus sin aller største sal. E-Post: post@happydance.no

Vi gleder oss til å se deg på kurs!

Vennlig dansehilsen fra
oss instruktører i HappyDance