Swing Inspirasjon

Ta en titt på de ulike stilarter innen swing-dansene og la deg inspirere

Lindy Hop - Fra filmen Hellzapoppin (1941)
Dette er en legendarisk dansescene fra hine hårde dager da swingdansen nærmest var på oppfinnerbenken. Hvis det ikke rykker veldig i dansefoten når dansingen starter opp midtveis ut i filmen, kan du lene deg tilbake og bare nyte veldig godt innøvde saker...


Jitterbug - Fra filmen "Don't Knock The Rock" (1956)

En scene fra 50-tallsfilmen som nærmest er pensum om du skal kunne si at du er interessert i swingdans. Mye "penere" enn Lindy Hop, men likevel altså et opprør i den tiden :)


Rock'n'Roll fra 80-tallet

Tar man et gigantisk sprang fra opprøret på 40/50-tallet er det fristende å stoppe litt opp på noen legender i R'n'R. Et italiensk søskenpar, som mente at dette resultatet var verd mange timer trening hver dag. Langt på vei kan man jo kanskje være enig. De hadde i hvert fall ingen problemer den gangen med å leve av bare oppvisninger.


Dagens Boogie-Woogie

Vi kommer ikke utenom å presentere våre norske venner Sondre og Tanya. Her i en nydelig Boogie-Woogie fra 2020.

BW har eksistert side om side med Lindy-Hop og Rock'n'Roll i mange  10-år. Denne dansen har beholdt arven fra 50-tallet godt. Både når det gjelder stil og musikk.


Boogie-Woogie
Det er mange gode Boogie-Woogie par i dag. Her har vi valgt ut et franskt par Sophie og Thomas. Bare å nyte :)


Boogie-Woogie
Vi kommer nok ikke helt uteom svenske Bianca og Nils. Disse har mye dans i kroppen og ikke så mange stive muskler. Her har vi valgt ut litt humor fra 2017, som de er veldig gode på. Det er bare å søke de opp på YouTube for de har et stort spenn i stil. 

Lindy Hop

Apropos stil, så falt vi for fristelsen til å vise frem Bianca og Nils igjen. Nå i en Lindy Hop - altså et ganske alsidig par. Så er vi også litt (eller veldig) misunnelige på kondisjonen...


West Coast Swing
Her 1. plass fra "The Open Swing Dance Championships 2019" 

(Jordan Frisbee & Torri Smith Zzaoui)
Her får vi WCS med mange fantastiske variasjoner og føring/følging på høyt nivå. Bare å nyte...